Šokoladinis cukinijų pyragas

JUMS REIKĖS:

  • 360 ml tarkuotos cukinijos,
  • 200 g cukraus,
  • žiupsnelis druskos,
  • 120 ml bekvapio aliejaus,
  • 1 bananas,
  • 150 g miltų,
  • 50 g geros kokybės kakavos miltelių,
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių,
  • žiupsnelis cinamono,
  • 100 g juodojo šokolado (nebūtinai, skonį tai labai pagerins, bet nebebus veganiškas)
  • sauja džiovintų greipfrutų arba razinų (nebūtinai).

GAMINIMAS:

Cukiniją sutarkuoti burokine tarka. Galima cukinijas tarkuoti su visa žieve, jei ji minkšta, bet sėklų nereikia. Įberti cukraus, druskos, įpilti aliejaus.

Bananą sumalti blenderiu. Bananą dėjau vietoj kiaušinių, kurie buvo jau išbandytame šokoladinio cukinijos kekso recepte. Kadangi man buvo nustatytos sąlygos, kad kiaušinių negalima, tai kompensavau gerai sumaltais bananais.

Bananų tyrę supilti į tešlą, išmaišyti.

Kitame inde sumaišyti miltus, kakavą, cinamoną, kepimo miltelius. Labai svarbu, kad kakava būtų geros kokybės, nes jos skonis pyrage bus lemiamas.

Vieno indo sausą turinį sumaišyti su kito indo šlapiu turiniu.

Šokoladą sulaužyti gabaliukais, maždaug pusės centimetro dydžio, įberti į tešlą. Jei svarbu, kad būtų veganiškas, tuomet šokolado nedėti. Cukinijų pyragas be šokolado nesužlugs.

Džiovintus greipfrutus pasmulkinti, suberti į tešlą. Arba berti razinų, jų smulkinti nereikia.

Supilti į kepimo formą. Šis kiekis tinka 21-24 cm skersmens formai. Temperatūra 170 C. Kepti apie valandą.

Galima paviršių užpilti tirpintu šokoladu.

Valgyti kai visiškai atvės.

ŠALTINIS: http://www.7ravioli.com

0 komentarai (-ų)

Komentaras

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *