Pyragėliai su sūriu ir žalumynais

Greitas ir nesudėtingas pyragėlių variantas!Idealiai tinka užkandžiams arba piknikui.Su įdaru galima eksperimentuoti. Nors iš pirmo žvilgsnio panašūs, iš tiesų šie pyragėliai – nėra        chačiapuri.

Tešla:

kvietiniai miltai – 300 g
augalinis aliejus – 3 v.š.
cukrus – 1 a. š.
druska – žiupsnelis
valgomoji soda 1/2 a.š.
kefyras – 150 g.

Įdaras:

varškė – 100 g.
kietasis sūris – 80 g.
smulkinti žalumynai – 1 v.š.
kiaušinių baltymai – 1 vienetas
česnakas – 1 skiltelė
malti juodi pipirai – žiupsnelis
druska – žiupsnelis

Gaminimo eiga

Tešla. Sumaišyti indelyje kefyrą (jį galima pakeisti jogurtu) su cukrumi, druska ir augaliniu aliejumi. Miltus su soda (arba kepimo milteliais, 1 a. š.) prasijoti per sietelį. Supilti į kefyrą ir užminkyti minkštą vienalytę masę. Užkloti rankšluosčiu ir palikti 30 min.

Įdaras. Varškę gerai sutrinti šakute. Sudėti smulkiai sutarkuotą kietąjį sūrį ir žalumynus. Išspausti nedidelę skiltelę česnako, įdėti kiaušinio baltymą, druską, pipirus pagal skonį. Viską gerai išmaišyti. Tešlą perpjauti per pusę.

Padaryti dvi panašaus dydžio tešlos “dešreles”. Supjaustyti jas į penkis nedidelių 10-12 gabalėlių Paimti vieną ir iškočioiti į nendidelį blyną. Į vidurį įdedėti įdarą ir suformuoti pyragėlį, panašų į laivelį. Į likusį kiaušinio trynį įdėti 2 v.š. augalinio aliejaus ir lengvai suplakti šakute. Pyragėlius sudėti  į kepimo skardą, patepti tryniu, pabarstyti skrudintomis sezamo sėklomis ir kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 20-25 min.

Skanaus!

Vertė R.Lukoševičienė

Šaltinis: edimdoma.ru

0 komentarai (-ų)

Komentaras

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *